Дома

Понуда

Ценовник

Компоненти
Сателитски Приемници
Чинии и Конвертори
Останати Компоненти
Модули и Картички

Сателити

Поддршка

Линкови

Контакт

 

    Сателитски ПриемнициEspecta

Mожности

- MPEG-2 Digital & потполно компатибилен со DVB
- Брзо автоматско програмирање и лесна корисничка инсталација
- Максимално 4080 канали и 50 сателити (ТВ и Радио)
- Лесно глобално пребарување и пребарување преку транспондер
- Контрола на канали преку: Фаворити, Заклучени, Придвижување, Бришење и Прескокнување
- Приказ на јачина на сигнал во специјално мени за информации
- Моќен Електронски Програмски Водич (ЕПВ) за цела недела
- Сортирање канали: A-Z, Z-A, Lock, по провајдер
- Промена на канал за помал дел од секунда
- Различни формати на екран: 4:3 / 16:9
- Мени на: Англиски, Бугарски, Романски, Српски, Албански, Грчки, Турски

- Софтверска надградба преку RS-232C од персонален компјутер
- Софтверска надградба преку друг приемник и преку сателит

Модели
 

  ES1000 - Free to air

140

  ES2000 - Free to air + 2 Common Interface 210
  ES2100 - Free to air + 2 Common Interface + Conax 275
  ES2200 - Free to air + 2 Common Interface + Irdeto,Viaccess,Seca 310
  ES2300 - Free to air + 2 Common Interface + Magic 350
  ES3000 - Free to air + 2 Common Interface + Hard Disc Drive 430


 

 

eMTech

Mожности

- MPEG-2 Видео, MPEG-1 Аудио - Потполно компатибилен со DVB
-
Поддршка за DiSEqC 1.2
- Корисночко мени со сите функции во 256 бои
- Лесна инсталација со помош на специјален водич
- Електронски Програмски Водич(ЕПВ) со сите информации и мала слика
- Телетекст и поддршка на субтитлови
- Капацитет на 4000 канали и 1000 транспондери
- 3 листи на фаворити и родителско заклучување на канали
- RS232C Порта за додатни информации и надградба на софтвер
- Различни формати на екран и ТВ стандарди

Модели
 

  М-100 - Free to air 150
  M-110 - Free to air + Позиционер 190
  M-200 - Free to air + 2 Common Interface 220
  M-210 - Free to air + 2 Common Interface + Позиционер 280Samsung

Можности

- MPEG-2/DVB компатибилен
- SCPC/MCPC прием
- Максимално 4000 ТВ и радио канали
- Софтверска надградба преку сателит(ОТА) или персонален компјутер
- Напреден Електронски Програмски Водич(ЕПВ)
- Лесна инсталација со скенирање на 32 сателита во исто време
- Слика во Слика листа на канали и ЕПВ
- Поддршка за телетекст и субтитлови
- Организација на канали: Фаворити, Провајдер, Азбучно, ТР Мод
- Поддршка за DiSEqC 1.2
- 2 САМ PCMCIA слота
- Два вградени модула по избор од Seca, Viaccess, Nagravision и Conax

Модели
 

  DSR9500 VIACI - Free to air + 2 Common Interface + Seca/Viac

320


 


Echostar

Можности

- EchoNav повеќејазичен напреден кориснички интерфејс (12+ јазици)
- Повеќе начини на скенирање (вкл. скенирање со надградба)
- Одлично сортирање и групирање канали
- Надградба на софтвер преку Интернет/Сателит (ОТА)
- 8 листи за ТВ и 8 за радио канали
- 7 дневен Електронски Програмски Водич(ЕПВ)
- 4000 канали, 100 сателити, 1300 транспондери
- Поддршка на DiSEqC™ 1.2
-
Дигитален аудио излез (Dolby Digital компатибилен)
- 2 Common Interface слотови
- Вграден Viaccess модул

Модели
 

  DSB-808 - Free to air + 2 Common Interface + Viaccess

300


                                                                           © 2003 AБ-Електроник - Сите права задржани